Progresszív szemüveg

Progresszív szemüveg

Jól látás
Az első és legfontosabb dolog a jól működő szemüvegek esetén a helyesen eltalált fénytörési hiba.
Annak meghatározása, hogy milyen dioptriára van szüksége a jó látáshoz, nagyon fontos. Mielőtt első progresszív szemüveg tulajdonos lenne, mindenképpen végeztessen szemvizsgálatot. A látási paraméterek a legfontosabbak.
A pontos eredmények meghatározását követően történik az Ön számára megfelelő progresszív szemüveg kiválasztása. Napjainkban a multifokális lencse kínálat igen széles kínálatot nyújt. Léteznek általános és speciális célra ajánlott lencsék. Ezek árban és kialakításukban is különböznek. A progresszív szemüveg vásárlásakor tehát sok szempontot kell mérlegelni. Ezek közül is a legfontosabb, hogy a látótávolságok tekintetében milyen feladatokhoz fogja viselni a szemüvegét.
Mindenki számára legmegfelelőbb lencsetípus kiválasztásához a szakértő látszerész segítségére van szükség. A szemüvegkeret kiválasztása a következő lépés. Egy speciális szemüveglencséről beszélünk. Néhány szempontot keretválasztáskor is érdemes figyelembe vennie. Ezek a következő szempontok: – jó minőségű, kényelmes, könnyű keretet kell választani, – a keret rendelkezzen a középrész dőlésének állítási lehetőségével, – a multifokális lencsék oldalsó részén homályos területek vannak. Ha valaki pontosan betartja a lencse viselésére vonatkozó tanácsokat, akkor ezt észre sem lehet venni. Kerülni kell azonban a túlságosan széles kereteket, – a multifokális lencse közepén található egy függőleges csatorna. A lencse erőssége itt lassan, fokozatosan el kezd átváltani a távoli korrekcióból a közeli korrekcióba.

A progresszív szemüveg kiválasztásakor minden esetben szakértő segítségét kell kérni és alkalmazni kell az általa elmondott tanácsokat. Ugyanis, aki nem ismeri ezt a szemüvegeket és a tulajdonságait, abban az esetben a szem károsodhat. Egy rosszul kiválasztott szemüveg lencse több kárt okozhat, mint amennyit segíteni tudott volna.

Ne gondolkodjon sokat, lépjen és az élete sokkal könnyebb és szebb lesz a progresszív szemüveg segítségével.

Rapidus Optika

Comments are closed.